Startpagina Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.

De liefde voor asperges en aardbeien kreeg Dirk (60) mee van zijn vader, een boerenzoon die beide gewassen op kleine schaal teelde. Dirks grootouders hadden een klein melkveebedrijf. “Mijn vader werkte als chauffeur in het Openbaar Psychiatrisch Centrum (OPZ) in Geel. Hij teelde in bijberoep asperges op 20 à 30 a, en ook augurken en aardbeien om thuis te verkopen. In de winter verbouwde hij onder meer kolen en spruiten. Daar lag de kiem voor ons bedrijf.”

Van onderwijs over politiek naar landbouw...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Biocontroleorganismen kennen trage opmars

Groenten Biologische controleorganismen, zoals biopesticiden en natuurlijke vijanden, kunnen de leemte van weggevallen chemische fytoproducten invullen. De erkenningsprocedures vertragen echter de introductie van biopesticiden, waarvan de efficiëntie nog omhoog moet. Natuurlijke vijanden zijn volop beschikbaar en vaak ook heel succesvol, maar niet altijd. Er zijn dus nog veel hindernissen.
Meer artikelen bekijken