Belgen eten te veel vlees, vindt Greenpeace
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming.

"Slechts 10 procent van de Belgen respecteert de officiële aanbevelingen. En zelfs bij kinderen tussen 3 en 13 jaar oud ligt de consumptie van dierlijke eiwitten bijna twee maal hoger dan nodig", schrijft Greenpeace.
Nochtans, zegt de milieuorganisatie, heeft minder vlees eten "alleen maar voordelen op het vlak van gezondheid, klimaat, milieu en dierenwelzijn, als je weet dat in België elk jaar meer dan 300 miljoen dieren worden gedood met het oog op consumptie". Als de landbouwsector op de ingeslagen weg doorgaat, zal hij over enkele decennia...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement