Startpagina Vleesvee

Neem deel aan de DGZ Bioveiligheid Award

Met de DGZ Bioveiligheid Award wil DGZ de rundveehouders (melkvee-, vleesvee- en vleeskalverhouders) aanmoedigen die inspanningen - grote of kleine - leveren op het vlak van bioveiligheid. En ook belonen, want er valt een prijs tot 3.750 euro te winnen. Is bioveiligheid ook belangrijk op uw bedrijf en wilt u kans maken op 3.750 euro? Schrijf u dan zeker in!

Leestijd : 2 min

Onmisbaar onderdeel

Het begrip bioveiligheid staat voor alle voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen op het vlak van dierziektepreventie. Bioveilig werken is een onmisbaar onderdeel als u streeft naar een economisch rendabel bedrijf met gezonde dieren en een minimum aan geneesmiddelengebruik. Bent u benieuwd welke maatregelen u allemaal kan nemen? Lees dan zeker de bioveiligheidstips die we vanaf nu op geregelde tijdstippen zullen geven.

Koop laag risico en blijf vrij van BVD

De DGZ Bioveiligheid Award tip van deze week draait rond aankoop. Het meest bioveilig is om geen dieren aan te kopen. Ben u van toch plan runderen aan te kopen? Ga dan zeker hun gezondheidsstatus na, nog vóór ze vertrekken naar uw bedrijf. En hou daarbij rekening met pathogenen die voor uw bedrijf van belang zijn.

Sommige dieren houden minder risico in dan andere. Zoals runderen afkomstig van een bedrijf met gekende gezondheidsstatus of runderen die getest zijn voor aankoop. Ook met runderen die rechtstreeks van het verkoopbedrijf komen (niet via een handelaar of markten) of met dieren zonder klinische symptomen en dieren die niet drachtig zijn, is de kans op insleep kleiner.

Inschrijven kan tot 15 mei 2017

Besteedt u ook aandacht aan bioveiligheid op uw bedrijf en wilt u kans maken om tot 3.750 euro te winnen? Schrijf u dan vóór 15 mei 2017 in voor de DGZ Bioveiligheid Award. Alle informatie en het inschrijvingsformulier vindt u op www.mijnmaniervanwerken.be.

Contactgegevens

Met al uw vragen over bioveiligheid kunt u terecht bij de DGZ helpdesk op tel. 078/05.05.23 of e-mail helpdesk@dgz.be.

Lees ook in Vleesvee

Methaanemissie verminderen via pensvertering

Melkvee Met het Convenant Enterische Emissies Rundvee 2019-2030 engageerden 15 sectororganisaties zich om de enterische methaanemissies sterk te verminderen. Hoever staan we en wat zijn de mogelijkheden? In dit eerste artikel belichten we de aanpak via veevoeding.
Meer artikelen bekijken