Startpagina Mechanisatie

Precisiewerk bij Krone voor een optimale snijkwaliteit

Steeds meer wisselende oogstomstandigheden stellen de loonwerker en landbouwer voor een uitdaging om altijd een perfecte snijkwaliteit te kunnen garanderen.

Leestijd : 1 min

Krone reageert op deze groeiende vraag door de bekende licht trekkende snijrotor van de RX en ZX serie opraap- en doseerwagens verder door te ontwikkelen.

Zo zijn de meenemers op de rotortanden uit een bijzonder slijtvaste Hardox staal gemaakt. En is de punt van de meenemer Asymmetrisch gemaakt. Wat betekend dat de punt uit het midden staat.

Daarnaast zijn de meenemers verbreed van 17 naar 22 mm. Dankzij deze gepatenteerde modificatie is de ruimte tussen het mes en de meenemer verkleind. Hierdoor zal de snijkwaliteit in variërende omstandigheden nog eens worden verbeterd.

Lees ook in Mechanisatie

Tractorverkoop daalt voor 2de jaar op rij

Bedrijfsnieuws Fedagrim, de federatie voor landbouw- en tuinmechanisatie, publiceerde midden januari cijfers over de tractorverkoop en de marktsituatie inzake tractoren van 2023. Eerste conclusie bij het bekijken van de cijfers is dat de verkoop voor het tweede jaar op rij daalt.
Meer artikelen bekijken