De eetbare bloem: het extraatje voor kok én teler
Met een bloem op je bord maak je je gerecht een stuk aantrekkelijker, als je het dan nog eens kan opeten is het des te specialer. Hoewel de teelt van eetbare bloemen een nichemarkt is, kan het voor sommige landbouwers een leuk extraatje zijn. Hieronder geven we enkele tips voor de teelt ervan.
Op restaurant zie je ze af en toe eens liggen: de bloem die je bord siert en pit geeft aan je eten. Ofwel door kleur, ofwel door smaak. Sommige chefs kiezen er graag voor, zoals Yo De Beule van Kruidenkwekerij Duizendblad beweert: “Er zijn chefs die iets zots doen met iets gewoons, sommigen leggen gewoon een bloem op je bord”, klinkt het geamuseerd.
Mensen kijken ook niet meer zo verbaasd op bij bloemen op het bord. Uit een online consumentenbevraging waaraan 51 chefs en 668 consumenten...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement