Startpagina Vleesvee

Gewestelijke veeprijskamp Tielt

In een broeierig hete hangar van het Nemegheerbedrijf ging naar jaarlijkse gewoonte de gewestelijke veeprijskamp van Tielt door.

Leestijd : 2 min

Met drie reekswinnaars voor fokkerij “de Mahoney” van de gebroeders Cocquyt uit Pittem kon het kampioenschap vaarzen de titel niet ontglippen. Attributdochter Magda uit een Hazardmoeder - ook reeds reekswinnaar in Affligem - kon haar eerste kampioenstitel verzilveren terwijl Starterdochter Lieveling de Renuamont van eig. Verstraete Kr. en Cabridochter Lacoste vd Pannemeers van Ally F. - beiden oudste in hun reeks - ook veel aandacht genoten van de jury.

Super dieren

In het kampioenschap gekalfde vaarzen en koeien konden de gebroeders David uit Tielt twee super dieren voorbrengen. Hier koos de jury voor Julie van Willecome (Attribut x Odilon) die haar stalgenoot Imagination (kampioen 2017) voorging. Julie is een 3 jaar en 10 maanden oude jonge koe die op de prijskamp 996 kg woog met een uitzonderlijk brede bovenbouw en correct beenwerk.

Toekomst stralen

Het stierenkampioenschap was kwalitatief minder dan het vrouwelijk vee en zelfs bij de finalisten merkten we beenwerkproblemen. Vidalzoon Marijn van de Pannemeers van eig. Ally F. uit Tielt straalde de meeste toekomst en kreeg alle honneurs bij de jury.

Melkvee

Bij het melkvee was de roodbonte Jacey van eig. Van Der Meulen G., uit Markegem die het kampioenschap koeien won. Voor Bart Cocquyt uit Zwevezele bleef de titel vaarskampioene met Bracky vd Vosseput. Met Minette de Bois Seigneur won hij het kampioenschap koe met beste uier.

De rendementsprijs voor koe met beste eiwit en vetgehalte ging naar Carika1 van eig. Lambrecht J. uit Ruiselede die in 5,5 lactaties juist 4.000kg (vet 2.127 kg + eiwit 1.873 kg) leverde.

.

Lees ook in Vleesvee

Meer artikelen bekijken