Startpagina Schapen

Wolf gesignaleerd in Wallonië

De Waalse minister van landbouw en natuur René Collin heeft vrijdag bevestigd dat een wolf is gesignaleerd is in de Hoge Venen in Wallonië. Het dier werd eind juni gespot. Een specialist van het Franse nationale bureau voor jacht en wild (ONCFS) heeft op basis van foto’s bevestigd dat het om een wolf gaat.

Leestijd : 1 min

Toen de aanwezigheid van de wolf in Wallonië waarschijnlijk leek, heeft Collin een netwerp opgezet. Het netwerk wordt beheerd door ambtenaren van de departementen voor van landbouw, natuur en bossen. In het netwerk zijn diverse externe partners betrokken, zoals onder meer de faculteit voor dierwetenschappen van de Universiteit van Luik en vertegenwoordigers van natuurorganisaties, jagers en schapen- en geitenhouders.

Als voorzorgsmaatregel is de beschikking van 8 oktober 1998 betreffende de vergoeding van schade veroorzaakt door bepaalde beschermde diersoorten al uitgebreid tot de mogelijke schade veroorzaakt door een wolf. "De wolf," zegt Collin in een verklaring, "is een soort die op Europees niveau wordt beschermd. Deze wettelijke bepaling voorkomt conflictsituaties in verband met schade veroorzaakt door de wolf aan de Waalse veehouderij. Bovendien vormt de wolf geen gevaar voor de veiligheid van de mensen."

Lees ook in Schapen

Blauwtong op vermoedelijk 2.250 bedrijven in Nederland

Veeteelt Het aantal Nederlandse veebedrijven met (vermoedelijk) blauwtong onder de dieren is opgelopen tot meer dan 2.250. Bij bijna 1.490 bedrijven staat de besmetting vast, bij zo'n 770 bedrijven is er een ernstig vermoeden dat de ziekte is uitgebroken. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Meer artikelen bekijken