Startpagina Beurzen

SPACE 2018: ruimte voor veeteelt

Van dinsdag 11 tot vrijdag 14 september gaat in het Franse Rennes de 32ste editie van landbouwbeurs SPACE door. De beurs richt zich traditioneel op veeteelt en mocht vorig jaar niet minder dan 114.653 bezoekers ontvangen. Betere arbeidsomstandigheden en diergezondheid zijn dit jaar de speerpunten.

Leestijd : 1 min

De Franse landbouwbeurs SPACE concentreert zich als vanouds op ‘Planeet Veeteelt’. In de centrale grote ring treden 550 runderen van maar liefst dertien verschillende rassen naar voren tijdens de vierdaagse. Daarnaast tonen ook 200 schapen en geiten van 10 verschillende rassen zich van hun beste kant in het Parc des Expositions van Rennes. Zoals gewoonlijk beloont Innov’SPACE veelbelovende landbouwinnovaties.

Een minder traditioneel initiatief op de beurs is ‘Espace for the Future’. Dat paviljoen staat dit jaar in het teken van de arbeidsomstandigheden van veehouders, en zoomt in op innovaties die daar verbetering in brengen. Enerzijds stellen de organisatoren zo het comfort van veehouders centraal, anderzijds focussen ze op het voortbestaan van het beroep.

‘Een uitstekende diergezondheid opent deuren naar de toekomst’ vormt een rode draad doorheen de beurs. Videoreportages bij en uitstappen naar Bretoense veehouderijen met een goede diergezondheid moeten minder fortuinlijke collega’s uit de hele wereld inspireren. Buitenlandse en dus ook Belgische bezoekers mogen gratis binnen, Franse betalen € 17 voor één dag.

DC

Lees ook in Beurzen

De grootste boerderij keert terug naar Brussel

Agribex Het beste op het gebied van dierengenetica uit het zuiden en het noorden van het land naar Brussel brengen, dat is het beproefde concept van de Brussels Livestock Show. Voor deze nieuwe editie behouden de organisatoren dezelfde ingrediënten – een ‘levende expo’ en de traditionele prijskampen – die in het verleden bijdroegen aan het succes ervan.
Meer artikelen bekijken