Startpagina Pluimvee

FAVV heft laatste beschermingsgebied voor ziekte van Newcastle op

De beschermingsgebieden die ingesteld werden rond besmettingshaarden van de ziekte van Newcastle, zijn allemaal opgeheven. Dat meldt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) woensdag. De laatste beschermingszone, in de Henegouwse gemeente Lessen, is sinds dinsdag niet meer van kracht.

Het FAVV heeft sinds 26 april van dit jaar twintig besmettingen met de ziekte van Newcastle vastgesteld. Zeventien daarvan werden vastgesteld bij hobbyhouders met sierpluimvee, drie ervan bij commerciële pluimveehouderijen. In een bepaalde straal rond die zones werden door het voedselagentschap maatregelen genomen om verdere besmettingen tegen te gaan. Maar intussen is de toestand in al die zones onder controle, waardoor de beschermingsgebieden niet meer nodig worden geacht.

Wel blijven er voor de pluimveehouders in België nog altijd algemene...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken