Startpagina Melkvee

Het sprookje van de GAEC en de zeven kaasboeren

Antoine Philippe werkte negen jaar lang als werknemer voor melkveehouderij en kaasmakerij La Ferme de la Sablonnière. Nu hij zich heeft ingekocht, is hij er volwaardig boer. Samen met zes andere partners vormt hij een GAEC, een Franse vennootschapsvorm die toelaat om samen te werken als in een familiebedrijf.

In het Bretonse dorpje Guipry gaat La Ferme de la Sablonnière de uitdagingen in de Europese melkveesector op twee manieren te lijf. Enerzijds delen niet minder dan zeven boeren de eigendom en de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Anderzijds verwerkt het team ook een groot deel van de melk tot zuivelproducten, die ze aan restaurants, op markten en in de hoevewinkel verkopen.

In het kader van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken