Startpagina Vleesvee

Goede dekstier vraagt goed management

Bij de meeste melkvee- en vooral vleesveebedrijven staat er een dekstier op het bedrijf. Deze wordt om verscheidene redenen aangehouden.

Een dekstier kan worden ingezet om het jongvee (dat soms in een verder gelegen stal staat) te dekken, om koeien op de weide te dekken of om moeilijk drachtig te krijgen dieren toch nog drachtig te krijgen.

Aankoop van een nieuwe stier

Gezien er bij het gebruik van een dekstier minder snel genetische...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken