Startpagina Economie

Iets minder bezoekers op Interpom Primeurs

De Interpom Primeurs heeft dit jaar 19.508 bezoekers getrokken, zo meldt de organisatie. Dat zijn er 400 minder dan bij de vorige editie in 2016. De organisatie is toch meer dan tevreden, ook in het licht van het problematische aardappelseizoen 2018-2019. De afgelopen editie is volgens de organisatie de illustratie van een steeds meer professionele aardappelketen.

Leestijd : 2 min

Het vertrouwen tussen de schakels in de keten bleek volgens de organisatie duidelijk sterk, ook in mindere tijden. Het kwam daarbij overigens niet tot de eerder aangekondigde presentatie van een brancheorganisatie die de hele sector moet vertegenwoordigen. De partijen die hierbij betrokken zijn, benadrukten wel dat van uitstel geen afstel zal komen.

Reeds 25 jaar brengt Interpom Primeurs de aardappelprofessionals van over de hele wereld naar Kortrijk Xpo. De vakbeurs is gegroeid van 2 hallen naar een maanden vooraf uitverkocht Kortrijk Xpo met 326 exposanten uit 15 landen die de volledige keten vertegenwoordigen: van teelt tot verwerking en de handel.

Dit jaar bezochten 19.508 bezoekers de beurs: 8.827 bezoekers op zondag (-5,4%), 5.889 bezoekers op maandag (+4,5%) en 4.792 bezoekers op de slotdag (-3,6%). Bijna een kwart van de bezoekers komt uit het buitenland met een sterke opkomst uit Nederland en Frankrijk, en ook steeds meer uit andere Europese landen en ook verdere landen als China, Peru en de VS.

De organisatie schrijft dat het in de wandelgangen over de problemen zoals de contracten, kwaliteit en volume, bewaring en andere problemen. Maar het werd volgens de organisatie ook snel duidelijk dat overleg tussen kopers en verkopers in de meeste gevallen tot een aanvaardbare oplossing had geleid en dat het vertrouwen tussen de schakels binnen de keten nog steeds sterk is.

Op de beurs werden tal van systemen getoond. De sector was in volle breedte vertegenwoordigd.
Op de beurs werden tal van systemen getoond. De sector was in volle breedte vertegenwoordigd. - Interpom Primeurs

Lees ook in Economie

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken