Startpagina Economie

Brexit: deal of geen deal, de concurrentie neemt toe

De Britse regering en de EU zetten in op een vergaand vrijhandelsverdrag. Als de overeenkomst het politiek niet haalt, is er nog geen man overboord. De Britten zullen de importtarieven laag of op nul houden, denkt Rabobank. Op de Britse markt zullen Belgische leveranciers wel vaker concurrentie van over de hele wereld tegenkomen.

Het Britse parlement debatteert over de Brexit-deal die de regering van Theresa May sloot met de Europese Unie. Op 29 maart nemen de EU en het Verenigd Koninkrijk afscheid van elkaar. De voorwaarden van de echtscheiding zijn nog altijd onduidelijk. Premier Theresa May zet in op een zeer vergaande vrijhandelsovereenkomst. Een overeenkomst met de EU over de toekomstige relatie, spreekt die wens ook uit: geen importtarieven of importquota of moeilijke douaneprocedures. De grens tussen Ierland en Noord-Ierland wordt geen harde grens....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken