Varkenshouder blaast varken van de oude Kelten nieuw leven in

Slager Hendrik Dierendonck en varkenshouder Ruben Brabant bij hun Menapische varken.
Slager Hendrik Dierendonck en varkenshouder Ruben Brabant bij hun Menapische varken. - Piet De Kersgieter

Volatiele prijzen doen de varkensketen uitkijken naar strategieën om varkensvlees te differentiëren. In België bijvoorbeeld zet de keten in op vlees met extra omega-3-vetzuren (Beter Voor Iedereen, Delhaize), een onderscheidende smaak (Duroc d’ Olives), meer aandacht voor dierenwelzijn (Beter Leven-keurmerk, Lidl) of een pakkend verhaal. In die laatste categorie spant het Menapisch varken van Ruben Brabant en...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent