Startpagina Groenten

BelOrta veilt eerste groene paprika’s van 2019

Bij BelOrta werden de eerste groene paprika’s van het jaar geveild. De paprika’s werden aangeleverd door producent Lentsche Heyde en aangekocht door Vanderpoorten - Anckaert. De primeurverkoop van de groene paprika is traditioneel de voorbode van de rode, gele en oranje paprika’s van eigen bodem, die binnenkort eveneens opnieuw beschikbaar zijn (de rode variant vanaf week 12 en de gele variant vanaf week 13).

Leestijd : 1 min

In 2018 werd bij BelOrta circa 2.800.000 kg groene paprika’s aangevoerd. Het areaal groene en gele paprika bij BelOrta daalt tegenover vorig jaar terwijl het areaal van de rode paprika gelijk blijft. De verschillende paprikavariëteiten blijven niettemin één van de topproducten van BelOrta. Dankzij haar rol in zowel Vlaamse klassiekers (denk bijvoorbeeld aan ovenschotels) als in de mediterrane keuken is de paprika dan ook een zeer populair en veelzijdig product in de Belgische keuken.

Naast de standaardvarianten paprika’s (groen, geel, rood en oranje) biedt BelOrta ook een uitgebreid gamma aan specialiteiten, elk met hun eigen unieke eigenschappen, aan. Zo zijn er onder andere de Sweet Palermo®, met een heerlijk rijke zoete smaak, en de babypaprika, de ideale gezonde mini-snack. Ga je graag de pikante toer op? Ook dan heeft BelOrta een uitgebreid aanbod voor jou in petto, met de Jalapeño, Piccantina en Habanero. BelOrta heeft ook een mooi assortiment biologisch geteelde paprika’s, die eveneens over een paar weken terug beschikbaar zullen zijn.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Uientelers zijn voorbereid voor de toekomst

Groenten Op 24 januari 2023 organiseerde het Departement Landbouw en Visserij een studienamiddag met als thema ‘Uien telen in een veranderend klimaat’. Dankzij het gevarieerde programma waarin diverse thema’s als bemesting, irrigatie, bewaring en afzetmarkt aan bod kwamen, konden we rekenen op meer dan 100 aanwezigen.
Meer artikelen bekijken