Startpagina Wetgeving

Uitbater van Tieltse slachthuis moet voor rechter verschijnen

De uitbater van het Exportslachthuis in Tielt moet maandag voor de correctionele rechtbank van Ieper verschijnen. Hij moet zich verantwoorden voor inbreuken op het dierenwelzijn. De wet voorziet in een gevangenisstraf van een tot zes maanden en boetes tot 2.000 euro. Drie dierenrechtenorganisaties stellen zich burgerlijke partij.

Het exportslachthuis in Tielt, het grootste slachthuis van België, kwam in 2017 in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights naar buiten kwam met schokkende beelden. In het filmpje was te zien hoe varkens geschopt werden en aan de oren werden getrokken. Zowel de zaakvoerder als de firma worden vervolgd voor een aantal inbreuken op het dierenwelzijn in de periode maart tot november 2017.

Het parket liet eerder weten zwaar te tillen aan de feiten. Op de zwaarste feiten staat een mogelijke gevangenisstraf van een tot zes maanden en een boete...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken