Startpagina Melkvee

Uitbesteden van jongveeopfok

De Vlaamse melkveebedrijven groeien, waardoor arbeid of/en stallen soms beperkende factoren worden. Externe arbeid inhuren en bijbouwen zijn mogelijke oplossingen. Een ander alternatief is het uitbesteden van de jongveeopfok. Stoppende melkveehouders met stalplaats, arbeid en kennis van jongveeopfok zijn dan de ideale partner. Gaan samenwerken kan een win-win betekenen voor beide partijen. Maar hoe begin je daaraan?

In het kader van het Vlaams Demonstratieproject Routeplanner Melkvee, gingen eind november 2016 twee discussienamiddagen door. De aanwezige melkveehouders én (potentiële) opfokkers brachten onderstaande elementen voor samenwerking naar voor.

Wederzijds bedrijfsbezoek

Vooraleer een samenwerking aan te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van elkaars manier van werken en de verwachtingen die beide partijen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken