Startpagina Melkvee

Uitbesteden van jongveeopfok

De Vlaamse melkveebedrijven groeien, waardoor arbeid of/en stallen soms beperkende factoren worden. Externe arbeid inhuren en bijbouwen zijn mogelijke oplossingen. Een ander alternatief is het uitbesteden van de jongveeopfok. Stoppende melkveehouders met stalplaats, arbeid en kennis van jongveeopfok zijn dan de ideale partner. Gaan samenwerken kan een win-win betekenen voor beide partijen. Maar hoe begin je daaraan?

In het kader van het Vlaams Demonstratieproject Routeplanner Melkvee, gingen eind november 2016 twee discussienamiddagen door. De aanwezige melkveehouders én (potentiële) opfokkers brachten onderstaande elementen voor samenwerking naar voor.

Wederzijds bedrijfsbezoek

Vooraleer een samenwerking aan te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van elkaars manier van werken en de verwachtingen die beide partijen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Feestmenu: op elk feest komt er kaas op tafel

Melkvee Geen feestmenu in Vlaanderen of er komt wel kaas aan te pas. Van een kaasblokje bij de hapjes of een kaaskroket als voorgerecht (of als ‘kindermenu’) tot de kaasplank om de avond af te sluiten. De herfst- en wintermaanden zijn de drukste maanden voor elke kaasproducent en –verkoper, ook voor Kaasboerderij Groendal uit Roeselare. Zij hebben de Franse kaasproducenten een neus gezet. Op het prestigieuze Concours de Lyon, werd hun Ancienne Belgique-kaas dit jaar verkozen tot ‘beste kaas ter wereld’. Hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben, daar gaat een lange voorgeschiedenis aan vooraf.
Meer artikelen bekijken