Startpagina Groenten

BelOrta verkoopt eerste bio-minipruimtomaten van 2019

Gisteren verkocht BelOrta de eerste bio-minipruimtomaten van het nieuwe seizoen. Ze werden aangeboden door Vitaetom en gekocht door Biofresh.

Leestijd : 1 min

Vanaf nu tot eind november zullen deze ononderbroken van topkwaliteit beschikbaar zijn bij de BelOrta bio-afdeling.

Bio in de lift

BelOrta verkocht in 2018 93.000 kg bio-minipruimtomaten. Het areaal van de bioglasgroenten binnen BelOrta stijgt in 2019 met onder meer toename van komkommer, trostomaten, zoete puntpaprika… Het areaal van de minipruimtomaat blijft evenwel hetzelfde als dat van 2018. De BelOrta bio-afdeling biedt verschillende mogelijkheden aan voor het verhandelen van deze bio-minipruimtomaten, waaronder – maar niet beperkt tot – kleinverpakking.

Bioproducenten zetten assortiment in de kijker

Dit jaar plaatsen de bioproducenten van BelOrta het hele bio-assortiment extra in de kijker met een gloednieuwe klantenwedstrijd, waarbij de kopers op het einde van het seizoen kans maken op één van de vijf ultramoderne e-bikes.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken