Startpagina Mechanisatie

Volgende Sima al in 2020

Minder dan twee maanden na de editie van 2019 kondigen de organisatoren van de Parijse mechanisatiebeurs Sima een wijziging van de kalender aan. De volgende editie zal niet in februari 2021 plaatsvinden maar al volgend jaar in november.

Leestijd : 2 min

Traditioneel trokken heel wat mechanisatieliefhebbers in de maand februari van de oneven jaren naar Sima. Hier komt verandering in. Vanaf nu zal de beurs immers tijdens de herfst, in de even jaren, georganiseerd worden. De volgende editie vindt plaats van zondag 8 tot donderdag 12 november 2020, nog steeds in het Parc des Expositions Paris-Nord Villepinte. Sima viert bovendien zijn 100ste verjaardag van zondag 30 oktober tot donderdag 3 november 2022.

Volgens Axema (de Unie van Franse fabrikanten van landbouwmachines), organisator van de beurs, wordt deze datum gewijzigd om beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van exposanten en internationale bezoekers. “Sima valt door deze kalenderwijziging beter in het beslissingsproces. Fabrikanten zullen hun ruim assortiment kunnen voorstellen tijdens een drukbijgewoond internationaal evenement en dat op het meest cruciale moment van de aankoopcyclus. De bezoekers zullen technologische nieuwigheden ontdekken en oplossingen vinden die ze tijdig kunnen bestellen voor het volgende seizoen.”

Afwisselend met Agritechnica

Door deze nieuwe plaats op de kalender van internationale (mechanisatie-)beurzen, wisselt Sima af met Agritechnica (Hannover, Duitsland), dat ook in november, tijdens de oneven jaren, plaatsvindt.

De Parijse show zal daardoor deels overlappen met de Eima, van 11 tot 15 november 2020, in Bologna. De beslissing van Sima valt niet in goede aarde bij de Italiaanse organisatoren. Ze spreken over moedwillig verzwakken van de Eima. De Italianen zijn alvast niet van plan hun data te wijzigen.

Voor de fabrikanten is de kalenderwijziging van Sima ook niet evident. Zij zullen ofwel op de twee beurzen aanwezig moeten zijn, wat moeilijk belooft te worden voor kleinere bedrijven, of slechts één beurs selecteren, waardoor het risico bestaat dat ze minder bezoekers bereiken.

Ter vergelijking: de Italiaanse show verwelkomde tijdens zijn vorige editie meer dan 300.000 bezoekers, terwijl Parijs in februari 230.000 bezoekers telde.

naar JV

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken