Startpagina Economie

Uitstel voor brexit tot 31 oktober stemt Michel tevreden

Het compromis dat de Europese leiders woensdagnacht uit de brand sleepten voor een nieuw uitstel van de brexit, is een goed compromis, vooral omdat er enkele waarborgen zijn ingebouwd om te vermijden dat de Britten de Europese instellingen van binnenuit boycotten. Dat zegt premier Charles Michel. En ondanks de starre houding van de Franse president Emmanuel Macron is de Europese eenheid volledig intact, zegt hij.

De 27 Europese staatshoofden en regeringsleiders hakten de knoop uiteindelijk pas ver na middernacht door: Theresa May keert terug naar Londen met een uitstel van de brexit op zak tot 31 oktober. Die datum ligt mooi tussen wat May zelf had gevraagd - 30 juni - en wat de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk had voorgesteld - 30 maart 2020.

Het is een compromis geworden dus, vooral om dat de Franse president Emmanuel Macron dwars lag en bleef hameren op kort uitstel. Premier Charles Michel bevestigt dat het om een compromistekst gaat. "Er waren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken