Startpagina Mechanisatie

Voorgenomen fusie Schuitemaker en Veenhuis

De Nederlandse machinebouwers Schuitemaker Machines en Veenhuis Machines willen de twee organisaties in 2019 samenvoegen om samen sterker te staan. Dat verklaren Gerrit de Graaf, directeur van Schuitemaker en Walter Veenhuis, directeur van Veenhuis. De participatiemaatschappij Wadinko wordt de derde aandeelhouder. De bedrijven bevinden zich op ongeveer 20km van elkaar.

Leestijd : 2 min

Gerrit de Graaf: “De afgelopen maanden hebben we samen verkend wat een mogelijke intensieve samenwerking tussen Schuitemaker en Veenhuis kan opleveren. Beide organisaties zijn al vele jaren actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven.” Walter Veenhuis: “De twee familiebedrijven zijn al vele generaties werkzaam in de landbouwsector. Dankzij de voorgenomen fusie zien wij grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar we samen actief zijn”.

Toegevoegde waarde

Het nieuwe bedrijf biedt na de fusie een prachtig portfolio van moderne machines met grote toegevoegde waarde voor de afnemers. Beide sterke merken blijven present in de markt en samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en proces-innovatie.

Wadinko

Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko N.V. uit Zwolle een belang in Schuitemaker. De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen. De voorgenomen fusie met Veenhuis past perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker en de familie Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko aandeelhouder.

Over de bedrijven

Schuitemaker biedt een breed pakket aan professionele machines voor de moderne veehouder en loonwerker en daarnaast een totaalpakket aan oplossingen voor de gladheidbestrijding gericht op wegbeheerders. Bij Schuitemaker werken 140 medewerkers. Veenhuis ontwikkelt, ontwerpt en produceert systemen en producten die landbouwers laten profiteren van organische mest en de voedingsstoffen daarin. Bij Veenhuis in Raalte werken 40 medewerkers. Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in een deel van Oost-Nederland.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken