Startpagina Mechanisatie

Nieuw tractorconcept voorgesteld in België

Fendt invoerder Van der Haeghe presenteerde vandaag voor het eerst in België aan dealers, klanten en vakpers de Fendt 1000 Vario tractorserie. Volgens de fabrikant is dit een nieuw opmerkelijk tractorconcept: een groot motorvermogen wordt in een compact jasje gegoten.

Bovendien is het een conventionele trekker met heel wat technologie aan boord. We kunnen de 1000 Vario ook anders omschrijven: een technisch meesterwerk met een vrachtwagenmotor en het koelsysteem van een treinlocomotief voor inzet in landbouw en zware off-road toepassingen.

Fendt spreekt van een nieuw tractorconcept omdat fabrikanten om dit vermogen (400 pk en meer) over te brengen een beroep deden op rups-, knik- of systeemtractoren. Dit zijn telkens voertuigen met een hoger...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken