Startpagina Veeteelt

Boerenbond pleit: Effectief beleid, geen politieke strijd

Boerenbond noemt een resolute goedkeuring MAP 6, op woensdag in het Vlaams Parlement, cruciaal. De organisatie merkt op dat in de aanloop naar de stemming over het nieuw mestactieplan (MAP 6), vanuit verschillende hoeken wordt geprobeerd om via manoeuvres het voorstel MAP 6 onderuit te halen. de argumenten zijn volgens Boerenbond volstrekt onzinnig en ineffectief om te komen tot een mestbeleid waarvan onze waterkwaliteit uiteindelijk beter wordt.

Een betere waterkwaliteit is uiteindelijk het streefdoel van zowel landbouw als natuur en dit kunnen we enkel bereiken door resoluut het MAP 6 goed te keuren. Volgens Boerenbond wordt vooral vanuit de Vlaamse oppositie en een aantal ngo’s geschermd met aannemelijk klinkende, maar weinig steekhoudende voorstellen zoals bijvoorbeeld de afbouw van de veestapel om de waterkwaliteit te verbeteren. Dit brengt ons helaas geen stap dichter bij een betere waterkwaliteit, aldus de organisatie.

Milieuorganisatie Greenpeace vindt het mestactieplan in zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken