Startpagina Melkvee

Milcobel verkoopt Nederlandse vestiging

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel verkoopt haar enige vestiging in Nederland, DupontCheese Nederland. De verdeler van kazen komt in handen van het Nederlandse familiebedrijf Vandersterre. “De afdeling heeft daar meer toekomstmogelijkheden”, zegt Milcobel woensdag bij de aankondiging van een principeakkoord over de verkoop.

Leestijd : 1 min

DupontCheese Nederland is een distributeur van kazen, met 36 vaste medewerkers. De afdeling importeert buitenlandse kazen (die niet door Milcobel geproduceerd zijn) en verdeelt ze naar warenhuizen. Het gaat om een kleinere afdeling binnen Milcobel, zegt woordvoerster Kathleen De Smedt. “Ze heeft meer potentieel dan wat wij er zelf kunnen uithalen. Bij Vandersterre heeft de afdeling meer toekomstmogelijkheden.” De overnemer wil immers investeren in activiteiten van buitenlandse kazen en andere versassortimenten.

De afdeling zal voortgezet worden als Vandersterre Versconcepten. De werknemers maken mee de overstap. Als de verkoop afgerond is, mits de nodige goedkeuringen, zal Milcobel nog zeven vestigingen overhouden, in België en Frankrijk. De zuivelcoöperatie is ook in België actief als kaasverdeler, met DupontCheese België dat gevestigd is in Brugge. Die afdeling blijft bij Milcobel, verzekert de woordvoerster.

Milcobel is een zuivelcoöperatie met circa 2.600 leden-melkveehouders. Die leveren elk jaar 1,5 miljard liter melk die wordt verwerkt tot onder meer kaas, boter, melkpoeder, roomijs en grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie. Milcobel blijft de eigen producten ook verkopen in Nederland.

Belga

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken