Startpagina Actueel

Ruwvoeder belangrijkste bron van eiwitten

Lokaal geteeld gras en ander ruwvoeder is binnen de EU de belangrijkste bron van eiwitten in voeder. Van de totale eiwit-inname is 45% afkomstig van ruwvoeder. Terwijl de EU quasi volledig zelfvoorzienend is wat betreft ruwvoeder, produceert de EU slechts 26% van haar consumptie van sojameel en oliezadenmeel. Van het totale veevoederverbruik van de EU wordt 80% binnen de EU zelf geproduceerd.

Wat koolzaad aan gaat, is de zelfvoorzieningsgraad 83%. Dat blijkt uit een periodiek rapport dat de Europese Commissie opstelde. Het is voor het eerst dat in het rapport ook ruwvoeder is meegenomen. Vanzelfsprekend is ruwvoeder vooral geschikt voor herkauwers en niet voor varkens en pluimvee, terwijl soja- en raapzaadmeel voor de meeste dieren geschikt zijn.

Eurocommissaris Phil Hogan verwelkomt de publicatie als een grote verbetering van de markttransparantie en een belangrijk vervolg van het rapport van de Commissie over de ontwikkelingen van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken