Belgische Piétrain, Franse Piétrain of Canadese Duroc als eindbeer?

Om PSE-vlees (pale soft exudative) te kunnen detecteren aan de slachtlijn werd de zuurgraad (pH) van de carré en ham 35 minuten na slachten gemeten.
Om PSE-vlees (pale soft exudative) te kunnen detecteren aan de slachtlijn werd de zuurgraad (pH) van de carré en ham 35 minuten na slachten gemeten. - Foto: ILVO

Al meerdere decennia wordt in Vlaanderen geselecteerd naar magere vleesvarkens met een lage voederconversie en een hoog versnijdingsrendement. De laatste jaren groeit evenwel de bezorgdheid over onvoldoende sensorische (onder andere weinig smaak gerelateerd aan het lage intramusculair vetgehalte) en technologische kwaliteit (onder andere het hogere dripverlies) van het varkensvlees voor vers gebruik en verdere verwerking.

ILVO en Lanupro (UGent) onderzoeken daarom welke mogelijkheden er zijn om via...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent