Startpagina Actueel

Bioboer kweekt groenten op sterrenniveau

Puurheid en passie. Het zijn twee kenmerken die Dries Delanote beschrijven. In Dikkebus, een deelgemeente van het West-Vlaamse Ieper, ligt zijn Monde des mille couleurs. Dat is het resultaat van charismatisch vakmanschap, toegewijde discipline en heel erg hard werken. Dries Delanote levert veldverse producten aan gerenommeerde topchefs en bekende sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Zelfs op het trendy muziekfestival Wecandance wordt in augustus in Zeebrugge topgastronomie, op basis van zijn producten, aan het hippe dancepubliek geserveerd. “Bloemen, bladeren of wortels: alles is eetbaar. Bovendien hangt de smaak ook af van de groeifase waar de plant zich in bevindt.”

Dat Monde des mille couleurs bekendheid verwierf, gebeurde niet zonder slag of stoot. En daar kent men in Dikkebus, diep in de Westhoek, alles van. Het is een bescheiden en kleine gemeente in Flanders Fields. Maar Dries krijgt regelmatig grote meneren over de vloer. Figuurlijk dan. Topchefs uit binnen- en buitenland kiezen, proeven en smaken. En dat is precies wat de korte keten zo uniek maakt. Met zijn wild- en biofarming brengt Monde des mille couleurs kwaliteit, evolutie en een enorme hoeveelheid biodiversiteit....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken