Startpagina Economie

Boerenbond en NFO willen kleiner Europees hardfruitareaal

Boerenbond en de Nederlandse Fruitteeltorganisatie (NFO) pleiten bij de EU voor de stopzetting van subsidies aan de Oost-Europese hardfruitsector en beleid gericht op inkrimping van het Europese hardfruitareaal. Ook wil men dat de handelsrelatie met Rusland weer wordt genormaliseerd. De slechte relatie met Rusland en de aanhoudende groei van de Oost-Europese hardfruitsector ondergraven volgens de organisaties de prijsvorming.

Op donderdag 8 augustus worden tijdens het jaarlijkse ‘PrognosFruit’ congres in in Bilzen de Europese oogstramingen van appelen en peren gepresenteerd. Het huidige EU beleid werkt volgens de organisaties contraproductief voor de fruitteeltsector en is mede de oorzaak van de ondermaatse prijsvorming van de afgelopen jaren.

Een belangrijke uitdaging voor de hardfruitsector is de klimaatverandering. Extreme weersomstandigheden leiden tot schade en financieel verlies bij fruittelers. Fruittelers zijn daarom genoodzaakt extra te investeren om risico’s te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken