Startpagina Economie

Boerenbond wil nuance in klimaatdebat, ABS wijst op mondiale aspect

Boerenbond vindt een recent VN-klimaatrapport dat oproept tot een nieuw voedselmodel zelf genuanceerder dan een deel van de berichtgeving erover, waarin bijvoorbeeld sterk de nadruk wordt gelegd op de noodzaak tot verminderde vleesconsumptie. De cijfers in het rapport zijn mondiale cijfers en tonen vooral aan dat de Vlaamse land- en tuinbouw bovengemiddeld efficiënt en duurzaam produceert, laat woordvoerder Vanessa Saenen weten. ABS vindt dat de oproep tot radicale en snelle actie vooral elders van toepassing is.

Het rapport wijst volgens Boerenbond vooral op het risico van voedseltekorten en daarmee het belang van het vrijwaren van landbouwgronden – ook in Vlaanderen – voor voedselproductie. Daarnaast toont het rapport aan dat verder moet worden ingezet op duurzame intensivering, zoals de landbouw dat volgens Boerenbond al jaren met succes doet.

Landbouw leverde en levert volgens Boerenbond nog steeds door knowhow en innovatie een bijdrage aan zowel voedselzekerheid als klimaat en zal dat ook in 2050 en 2100 nog doen. Boerenbond vraagt om een realistisch en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken