Startpagina Vleesvee

Nationale prijskamp voor stamboekdieren Belgisch witblauwe

De grote prijs keukens Redant vond onlangs plaats in Erpe Mere. Hierbij geven we de kampioenen, met dank aan Leen Claeys (CRV).

[scald=96957:sdl_editor_representation]

[scald=96958:sdl_editor_representation]

[scald=96959:sdl_editor_representation]

[scald=96960:sdl_editor_representation]

[scald=96961:sdl_editor_representation]

[scald=96962:sdl_editor_representation]

[scald=96963:sdl_editor_representation]

Leestijd : 1 min

Lees ook in Vleesvee

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken