Startpagina Veeteelt

Nieuwe versie van sectorgids Codiplan

De publicatie van de vorige versie van de sectorgids voor de dierlijke productie Codiplan dateerde nog van 2012. De gloednieuwe versie werd, na goedkeuring door het FAVV, deze week gepubliceerd in het Belgische Staatsblad waardoor ze in voege kan treden.

Leestijd : 1 min

Sinds de publicatie van de laatste versie van de Sectorgids G040 module C in 2012, is er veel veranderd. De wetgeving is aangepast, nieuwe regelgeving is in voege getreden, het dierenwelzijn valt niet meer onder de verantwoordelijkheid van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV), maar wel onder die van de Gewesten, enzomeer. Bij elke wijziging werd de Sectorgids aangepast en bij het FAVV ingediend ter validatie.

Codiplan vzw is dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat de nieuwe versie 4 van 25.07.2019 van de Sectorgids voor de primaire dierlijke productie goedgekeurd werd door het FAVV. De goedkeuring werd op 4 september 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Deze aangepaste versie 4.0 bevat de nieuwe en geüpdatete wettelijke bepalingen die betrekking hebben op de dierlijke productie (module C van de Sectorgids), en onder de bevoegdheid van het FAVV vallen.

Er is een overgangsperiode voorzien van drie maanden, waarna deze nieuwe versie verplicht gebruikt dient te worden, dit betekent dus vanaf 4 december 2019. Indien u dat wenst kan u vanaf vandaag deze nieuwe versie al gebruiken.

De aanpassingen hebben betrekking op alle diersoorten. De aangepaste hoofdstukken zijn beschikbaar op de Codiplan website (zie in versie 2.0 tov versie 1.0 in track changes ): http://www.codiplan.be/nl/landbouwers-loonwerkers/documenten/dierlijk.

Codiplan

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken