Startpagina Actueel

Franse haan Maurice mag blijven kraaien

De haan Maurice, die werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d'Oléron in het westen van Frankrijk. Dat heeft een rechter donderdag beslist. Het erg gemediatiseerde proces stond symbool voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen.

Leestijd : 1 min

Een koppel gepensioneerden had een klacht ingediend tegen het ochtendlijke gekraai van de haan, omdat ze tijdens hun vakanties in hun buitenverblijf van de rust wilden genieten. Maar de klacht werd donderdag afgewezen door de correctionele rechtbank van Rochefort, in het departement Charente-Maritime.

“Maurice heeft gewonnen en de klagers moeten zijn eigenares 1.000 euro schadevergoeding betalen”, verklaarde Julien Papineau, de advocaat van de eigenares, na de uitspraak.

Île d'Oléron is een eiland in de Atlantische Oceaan. Het telt 's winters 7.000 inwoners, maar dat aantal groeit in de zomer aan tot 35.000.

Belga

Lees ook in Actueel

Bomen en struiken planten in het voorjaar

Groenvoorziening Een boom of struik planten? Daar is toch niets moeilijk aan: putje maken, boom erin en dichtgooien, en met een beetje geluk is hij zo aan de groei. Maar toch... wie graag heeft dat de boom goed gedijt, mooi recht groeit en overvloedig bloeit en/of vruchten voortbrengt, of dat de haag langer meegaat dan enkele jaren, kan best wat meer aandacht besteden aan het plantritueel. En aangezien de vroege lente zeer geschikt is voor het aanplanten van bomen en struiken, geven we graag wat tips en goede raad.
Meer artikelen bekijken