Startpagina Melkvee

Reinigen en ontsmetten is een must

Hoe kan u ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk ziektekiemen op uw bedrijf aanwezig zijn en blijven? Eén van de meest elementaire maatregelen die u kunt nemen, is regelmatig reinigen en ontsmetten.

Het ideale tijdstip om een grondige reiniging en ontsmetting uit te voeren, is wanneer er geen dieren meer aanwezig zijn en alvorens de stal of het hok opnieuw bezet wordt.

Een goede reiniging bestaat uit de volgende stappen:

· Droge reiniging: Verwijder los vuil, mest, stro, voederresten, enzomeer.

· Natte reiniging: Verwijder overgebleven en vastgekoekt vuil met water. Maak gebruik van een inweekmiddel om deze stap...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Mycoplasma bovis: feiten, risico’s en aanpak

Melkvee Mycoplasma bovis is een bacterie die bij menig veehouder bekend is, vaak omwille van hun eigen (negatieve) ervaring. Het is een ziekteverwekker die wereldwijd problemen veroorzaakt. Ook in Vlaanderen groeit de bezorgdheid. Mycoplasma bovis behoort dan ook tot een van de grootste uitdagingen binnen de sector. Het Project MycoSTOP werkt aan een betere aanpak ervan.
Meer artikelen bekijken