Startpagina Melkvee

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor april

De raad van bestuur van Milcobel besliste op 16 april over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand april 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41 euro/100 l.

Leestijd : 2 min

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor april bedraagt 5,3947 euro/kg.

Handhaving melkprijs

Volgens het maandelijkse persbericht van Milcobel is het eerste kwartaal 2024 positief verlopen voor de zuivelcoöperatie. Dit resulteerde vorige maand reeds in een verhoging van de standaardmelkprijs met 1 euro/100 l. De raad van bestuur handhaaft nu deze melkprijs van 41 euro/100 l.

Duurzaamheidsbevraging 2024 uitgerold

De voorbije weken zijn de Milcobel-leden aan de slag gegaan met de ‘Duurzaamheidsbevraging 2024’. Op basis van de sectorale duurzaamheidsmonitor stimuleert Milcobel via een extra premie de duurzaamheidsinspanningen op de melkveebedrijven. Daarbij wordt vanaf dit jaar sterk ingezet op 3 pijlers: CO2-reductie, duurzaam waterbeheer en groene stroom.

Daarnaast voorziet Milcobel een extra premie voor leden die via een klimaatscan de carbon footprint van hun melkveebedrijf laten berekenen.

Algemene Ledenvergaderingen

Milcobel laat ook weten dat in de loop van de maand mei worden opnieuw algemene ledenvergaderingen per ledenkring worden georganiseerd. Hierin krijgen de leden meer informatie over het bedrijf, de resultaten en lopende projecten. Die ledenvergaderingen vormen het kloppend hart van de coöperatie, met coöperanten die samen de bakens uitzetten van Milcobel. Tijdens deze algemene ledenvergaderingen worden onder meer de ledenkringbestuursleden en de afgevaardigden voor de Algemene Vergadering aangeduid. Op die manier zitten de leden-melkveehouders mee aan het stuur van de coöperatie.

AV

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken