Startpagina Actueel

Kinderboerderij Rivierenhof is Levend ErfgoedHof

Steunpunt Levend Erfgoed vzw heeft de Kinderboerderij Rivierenhof onderscheiden met het kwaliteitslabel ‘Levend ErfgoedHof’ (LEH). Het erf aan de Parkweg in Antwerpen (Deurne) krijgt deze erkenning omdat het actief meewerkt aan het in stand houden van streekeigen landbouw- en neerhofdieren.

“Door de uniforme, steeds sneller evoluerende productieprocessen en technieken in de agrarische sector dreigen verscheidenheid en genetische eigenschappen van authentiek lokale erfgoeddieren verloren te gaan,” stelt Jan Martens, voorzitter van Steunpunt Levend Erfgoed vzw. Zijn vereniging ijvert reeds een kwarteeuw voor het behoud van oude en streekeigen rassen. Kinderboerderij Rivierenhof is volgens hem de perfecte plek om het verleden een heden te geven. Hij gelooft dat producten van levend erfgoed ook commercieel kunnen aanslaan, en verwijst daarbij naar diverse voorbeelden uit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Voorzorgen inzake colostrum en IBR

Veeteelt Antimlichamen tegen het IBR-virus die in colostrum zitten, kunnen voor problemen zorgen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Meer artikelen bekijken