Startpagina Tuin

Hazelaars: noten van bij ons en zoveel meer…

Ook verlekkerd op noten? Goed nieuws, het notenseizoen staat weer voor de deur en dan kunnen we de noten tijdens een boswandeling gewoon oprapen van de grond. Vaak gaat het dan om hazelnoten, afkomstig van de hazelaar, die, in tegenstelling tot de okkernoot, inheems is in België en vaak terug te vinden is langs bosranden en boswegen.

Vanwege zijn groeivorm (struik) en zijn eerder beperkte omvang (3 tot 6 m hoog) is deze grote struik ook geschikt voor aanplant in de tuin. Niet alleen als “fruitboom” verdient hij een plekje in de tuin, hij doet het ook prima in gemengde hagen, houtwallen die regelmatig gesnoeid worden, als “schuilboom” in de kippenren of als “schaduwstruik” naast de compost-hoop. Bovendien heeft hij ook nog enkele minder bekende neefjes die het prima doen in de siertuin.

Botanisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken