Startpagina Melkvee

Lely: Verbeterde kalverdrinkautomaat

De belangrijkste verbeteringen van het geautomatiseerde Lely Calm kalverdrinksysteem zijn gericht op een betere ontwikkeling van het kalf en een optimale hygiëne.

Leestijd : 1 min

De mogelijkheid om gedurende de hele dag verse melk te drinken ondersteunt het natuurlijke drinkgedrag van kalveren en heeft een positief effect op de vruchtbaarheid, vitaliteit, melkproductie en levensduur van melkkoeien.

HygiëneBox

De Lely Calm HygiëneBox staat dankzij de volautomatische slang en speenreiniging garant voor optimale hygiëne. Het gehele systeem kan meerdere malen per dag met 1 of 2 reinigingsmiddelen worden gereinigd, inclusief de binnenkant van de speentip.

Na elke drinkbeurt reinigt het nieuwe externe spoelsysteem de speen automatisch met vers water.

De YelloTeat zorgt voor extra hygiëne. Deze speen is namelijk gemaakt van een hygiënisch materiaal met sterke vuilafstotende eigenschappen. Dit zorgt voor een goede melkkwaliteit en stimuleert een goede groei en gezondheid van de kalveren.

Doelgerichte reinigingsmiddelen

Voor het geautomatiseerde reinigingsproces kunnen 2 doelgerichte reinigingsmiddelen worden gebruikt: Lely Calm Cid, een zuurproduct, en Lely Calm Lin, een niet-gechloreerd product op alkalinebasis. Lely Calm Cid verwijdert kalkaanslag en ijzer- en melksteenresiduen. Lely Calm Lin verwijdert vet-, eiwit- en suikerresiduen uit de melk. De combinatie van beide reinigingsmiddelen en de toepassing van intervalreiniging waarborgt een uitstekende hygiëne van het systeem als geheel.

Je vindt meer informatie op de website www.lely.com/nl/oplossingen/voeren/calm.

Lees ook in Melkvee

Zonne- en windenergie combineren voor een gelijkmatigere voorziening

Agribex Een landbouwbedrijf kan niet zelfvoorzienend genoeg zijn. Leen Mertens en haar vader kozen er 3 jaar geleden bewust voor om extra zonnepanelen te leggen, en om dit te combineren met een windmolen en batterijen voor opslag. “Zo kunnen we het maximum uit ons bedrijf halen”, vertelt Leen.
Meer artikelen bekijken