Startpagina Economie

Hogeschool Vives kweekt insecten als voer voor mens en dier

De hogeschool Vives in Roeselare heeft in een onderzoek insecten gekweekt die moeten dienen als voedsel voor dieren en mensen. Het kweken van de insecten gebeurt op een duurzame omdat ze gevoederd worden met organisch afval. Het onderzoek kadert in het Interreg-project Entomospeed. De resultaten werden donderdag voorgesteld in de hogeschool Vives.

In samenwerking met Inagro heeft de hogeschool onderzoek gevoerd naar de kweek van insecten. Tijdens het onderzoek werd onderzocht hoe het kweekproces minder arbeidsintensief kon worden gemaakt. Zo werden bijvoorbeeld de kweekbakken gemoderniseerd. Daarnaast werd onderzocht welke voeding ideaal is voor optimale groei van de insecten.

Er werden twee soorten insecten onderzocht: De meelworm en de larve van de zwarte soldatenvlieg. "Meelwormen zouden perfect kunnen dienen als voedsel voor mensen", zegt onderzoeker Thomas Spranghers. "Het is ook een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Jasper en Afke Baukje willen verbinding maken met de burger

Melkvee Tot hun verbazing wonnen melkveehouders Jasper en Afke Baukje Spierings uit het Brabantse Oss de belangrijke Nederlandse prijs ‘Agrarisch Ondernemer 2024’. Ze hebben 80 stuks melkvee en 200 zoogkoeien voor het vlees, doen aan natuurbeheer en hebben inmiddels 49 werknemers. Ze willen via hun grote boerderijwinkel en kinderdagverblijf de vrijheid van het boerenleven en het boerengevoel zo veel mogelijk doorgeven aan de burgers in de regio.
Meer artikelen bekijken