Startpagina Auto

Mercedes GLB, het model dat we nog misten

Het assortiment van Mercedes is misschien te uitgebreid, maar toch ontbrak er iets cruciaals voor onze markt: een compacte SUV met 7 zitplaatsen. Deze leemte wordt nu gevuld wordt met de GLB, die voor professioneel gebruik best wel nuttig kan zijn.

De GLB werd gebouwd op het chassis dat ook voor de Klasse A, CLA en Klasse B wordt gebruikt. De GLB is de tweede compacte SUV van de fabrikant, na de kleine GLA waarvan de nieuwe generatie werd gepresenteerd als een wereldpremière op het Autosalon in Brussel. ‘Compact’, is veel gezegd, want de GLB is nog 4,63 m lang, nauwelijks kleiner dan de GLC. Zonder een reus te zijn, is het voertuig zeker geen kleintje want deze auto is bedoeld om 7 passagiers een comfortabele zitplaats te bieden. Het is deze vereiste die voor de wat hoekige look...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Auto

Hongqi E-HS9: de Chinese Rolls-Royce?

Auto Het merk Hongqi was ooit voorbehouden voor de Chinese elite, maar nu komt het naar België met de E-HS9, een indrukwekkende en nogal opzichtige elektrische SUV met 7 zitplaatsen. Is dit genoeg om de concurrentie op een niche-markt aan te gaan?
Meer artikelen bekijken