Startpagina Aardappelen

Belgapom-prijzen blijven dezelfde

De Belgapom-prijs voor Bintje, Challenger en Fontane bedraagt deze week 14,84 euro incl. BTW per ton staan (14,00 euro excl. BTW per ton). Dat is hetzelfde als vorige week.

Voor Bintje blijft de vraag groter dan het aanbod, met andere woorden een vaste marktstemming. Voor Fontane en Challenger blijft de markt stabiel, met een evenwicht tussen vraag en aanbod.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit, Bintje, Fontane en Challenger. En dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken