Camembertoorlog (voorlopig) beslecht in voordeel van kaasboeren

Alleen camembert, gemaakt van rauwe, onbewerkte melk van Normandische koeien, mag het officiële keurmerk AOP dragen.
Alleen camembert, gemaakt van rauwe, onbewerkte melk van Normandische koeien, mag het officiële keurmerk AOP dragen. - Foto: Jacqueline Macou

Ook de grote industriële producenten, die bewerkte melk gebruiken, wilden dat label krijgen, maar dat gaat dus niet door. “We moeten onze authenticiteit beschermen”, luidt het bij de kaasboeren. Al is nog maar de vraag of de jarenlange kaasoorlog wel echt voorbij is, zo meldt VRT.

Voldoen aan kwaliteitseisen

Camembert wordt volgens de overlevering al sinds 1708 gemaakt door kleine boeren in Normandië. De kaas moet aan een waslijst van kwaliteitseisen...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent