Startpagina Melkvee

Milcobel-prijs 3e keer op rij gelijk

De Raad van Bestuur van Milcobel heeft - in vergadering van 16 mei – beslist om de melkprijs voor de voorbije april-leveringen te handhaven op een standaardprijs van 32,00 €/100 l, hetzij 35,05 €/100 l reëel uitbetaald voor een gestandaardiseerde levering.

Leestijd : 1 min

Milcobel merkt op dat niettegenstaande de prijzen voor mager melkpoeder nog steeds dicht bij het interventieprijsniveau blijven, andere zuivelproducten het relatief goed doen. “De afdeling mozzarella realiseert producties en verkopen op zeer aantrekkelijk niveau!”, zo klinkt het trots.

De reëel uitbetaalde melkprijs voor een gestandaardiseerde melklevering gaat uit van een leveringsomvang van 500.000 liter op jaarbasis, vetgehalte van 43 g/l en eiwitgehalte 35 g/l, IKM-gecertificeerd, kiemgetal ≤25.000/ml, celgetal ≤300.000/ml, coligetal ≤50/ml en geen strafpunten noch penalisatie voor remstoffen.

Lees ook in Melkvee

Zonne- en windenergie combineren voor een gelijkmatigere voorziening

Agribex Een landbouwbedrijf kan niet zelfvoorzienend genoeg zijn. Leen Mertens en haar vader kozen er 3 jaar geleden bewust voor om extra zonnepanelen te leggen, en om dit te combineren met een windmolen en batterijen voor opslag. “Zo kunnen we het maximum uit ons bedrijf halen”, vertelt Leen.
Meer artikelen bekijken