Beweiden is een vak

In de melkveehouderij wordt gewoonlijk minder dan 50% van de totale grasproductie door de koeien in de wei opgegeten. In de veldproeven van Amazing Grazing is een percentage van 70% gehaald. Direct in het voorjaar starten met weiden is daarbij wel een voorwaarde.
In de melkveehouderij wordt gewoonlijk minder dan 50% van de totale grasproductie door de koeien in de wei opgegeten. In de veldproeven van Amazing Grazing is een percentage van 70% gehaald. Direct in het voorjaar starten met weiden is daarbij wel een voorwaarde. - Foto: LBL

In Amazing Grazing stond het ‘wat en hoe’ van beweiden centraal. Basiselementen hierbij zijn:

- nieuwe kennis over gras en graslandmanagement,

- nieuwe technologieën rondom beweiding en gras en

- modern beweidingsvakmanschap van de melkveehouder.

De focus lag op het zoeken en onderbouwen van oplossingen, bijvoorbeeld voor grote koppels koeien op melkveebedrijven met een...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent