Startpagina Actueel

BelOrta verkoopt eerste frambozen van 2020

Maandagmorgen 6 april werden bij BelOrta de eerste frambozen van het nieuwe commerciële seizoen verkocht. Deze frambozen waren van de variëteit Kwanza. Deze eerste frambozen van 2020 zijn aangevoerd door producent De Koning en ze werden aangekocht door koper Ann De Rijck.

Ten opzichte van 2019 blijft het areaal van frambozen bij BelOrta gelijk in 2020. De voornaamste variëteit bij BelOrta is en blijft “Kwanza”. De grootste troeven van Kwanza zijn onder andere een stevige rode vrucht, een langere beschikbaarheid en een goed uitstalleven. Hierdoor is deze framboos ook geschikt voor verre export.

“Dit jaar verwachten we een productie van circa 1.2 miljoen kg in alle variëteiten van frambozen, die allemaal onder bescherming geteeld worden. In...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken