Startpagina Vleesvee

Efficiëntie en kwaliteit zijn uithangbord van Hof te Berchemveld

Of hij nu veehouder of beenhouwer is? Geert Leyssens van Hof ter Berchemveld in Sint-Laureins-Berchem blijft het antwoord liever schuldig. Of beter: hij kan en wil niet kiezen. De ene kweekt, de andere verwerkt. En de (vlees)consument houdt van beiden. “Grote kwaliteit én efficiëntie: daar draait alles rond.” Door de coronacrisis draait de hoeveslagerij en de thuisverkoop als nooit tevoren.

Op een handvol kilometer van de Brusselse ring, in het mooie en rustige Pajottenland, is boerderij annex hoeveslagerij Hof te Berchemveld al jaren een monument in het kweken van (witblauw) vleesvee en het vermarkten van vlees(producten) van topkwaliteit.

Eerst slager, dan boer

Meer dan een halve eeuw geleden leerde vader Eddy de stiel van slager van zijn grootvader Arthur Leyssens. Het was de start van alles......

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Vleesvee in Vlaanderen: meten is weten

Vleesvee De weegresultaten van zijn Belgisch witblauwe runderen zijn belangrijke bedrijfsgegevens voor veehouder Bruno Vanhaelemeesch uit Watervliet. “Rendabiliteit was tot aan de welgekomen prijsstijgingen van dit jaar lange tijd een grote uitdaging in het vleesvee. Wie de cijfertjes niet op orde heeft, haalt het niet”, vertelt hij.
Meer artikelen bekijken