FAVV geeft tips om je voorraad goed te beheren en voedselveilig te koken
In tijden waar iedereen in zijn ‘kot’ moet blijven, hebben heel wat Belgen hun voorraadkast aangevuld, sommigen wat meer dan normaal. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft daarom graag enkele aanbevelingen over het goed beheren van deze voorraad en herinnert aan de hygiëneregels om de voedselveiligheid niet uit het oog te verliezen in de eigen keuken.

Door het coronavirus wordt zowat elke maaltijd momenteel thuis genuttigd. De meeste Belgen hebben hun bewaarmethodes, bereidingswijze en voedselconsumptie waarschijnlijk een beetje aangepast. Daarom is het belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan de goede hygiënepraktijken en deze toe te passen tijdens het koken.
Het FAVV herhaalt graag enkele principes die moeten gerespecteerd worden om te kunnen koken in alle voedselveiligheid.
...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement