Startpagina Economie

Thuisverbruik van vers rood vlees en charcuterie daalde in 2019

Het thuisverbruik van vers rood vlees daalde in 2019 met 3% in volume. Voor charcuterie werd een daling van 0,6% opgemeten. De Belg wisselt rood vlees af met gevogelte, vis en vegetarisch. Dat blijkt uit cijfers van GfK Belgium, dat de voedingsaankopen volgt bij 5.000 Belgische gezinnen in opdracht van VLAM. De herkomst van vlees en de productiemethode wordt steeds belangrijker.

Rood vlees (varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, schapenvlees en paardenvlees) blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg. Het thuisverbruik van vers rood vlees kwam uit op 16,4 kg per capita of 315 g per week. De verminderde consumptie van rood vlees is al enkele jaren een trend.

De gemiddelde Belg kocht vorig jaar ook 8,4 kg vers gevogelte en wild, 4,6 kg verse vis, week- en schaaldieren en 0,35 kg vegetarische vleesvervangers. Op lange termijn groeit het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Meer aardappelen, minder varkens en runderen

Economie Het aardappelareaal in ons land steeg dit jaar met meer dan 7%, met dank aan het mooie weer in het voorjaar en de hoge vraag vanuit de aardappelverwerkende industrie. De totale oppervlakte cultuurgrond in België daalde met 0,7% ten opzichte van 2024. Ons land telt ook minder varkens en runderen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

Steen pluimveebedrijf

Diksmuide, West-Vlaanderen

Solliciteer nu

Stad Kortrijk

Kortrijk, West-Vlaanderen

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures