Startpagina Actueel

Tien jaar REACH: Belgische bedrijven registreerden 1.800 chemische stoffen

Tien jaar na de start van REACH, de Europese verordening die de verplichtingen voor chemische stoffen vastlegt, zijn er in België 1.794 stoffen geregistreerd. Ons land staat daarmee op de zesde plaats binnen de EU, zo meldt technologiefederatie Agoria donderdag.

Uit een enquête van Agoria blijkt dat 80 % van de Belgische technologiebedrijven vindt dat REACH bijgedragen heeft tot een beter milieu. "Maar het heeft amper of niet geleid tot de vervanging van zeer gevaarlijke stoffen. Slechts 12 % van de ondervraagde bedrijven zegt nieuwe producten met andere veiligere stoffen ontwikkeld te hebben."

Volgens Agoria zorgt REACH bovendien voor meerkosten en veel papierwerk, zeker nu de communicatieverplichtingen voor zeer gevaarlijke stoffen zopas nog...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken