Startpagina Melkvee

Melkveehouderij... om een inkomen te behalen moet men zijn activiteit beheersen

Een sterk melkveebedrijf opbouwen en onderhouden is niet evident. Daniel Jacquet van de technisch-economische dienst Elevéo in Wallonië legt uit wat duurzaamheid in de melkveehouderij in al zijn aspecten betekent voor een bedrijf.

Wanneer men spreekt over het blijven voortbestaan van melkveebedrijven, dan moet men het vooral hebben over duurzaamheid, een term die de jongste jaren in de mode is en die met betrekking tot de melkveehouderij zeker op zijn plaats is.

Duurzaamheid berust op 3 pijlers: een leefbare omgeving, een economische ontwikkeling en ten slotte een sociale ontwikkeling.

Daarbij dient men zich een aantal vragen te stellen, zoals:

-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Mycoplasma bovis: feiten, risico’s en aanpak

Melkvee Mycoplasma bovis is een bacterie die bij menig veehouder bekend is, vaak omwille van hun eigen (negatieve) ervaring. Het is een ziekteverwekker die wereldwijd problemen veroorzaakt. Ook in Vlaanderen groeit de bezorgdheid. Mycoplasma bovis behoort dan ook tot een van de grootste uitdagingen binnen de sector. Het Project MycoSTOP werkt aan een betere aanpak ervan.
Meer artikelen bekijken